Втората световна война

„Победата на демокрацията би била немислима без Америка.
Без тяхната РЕШИТЕЛНА намеса (след 9 Май) светът би бил все още под японско фашистко иго.“

Николай Сисоев – Труден

Оцелелите от първата атомна бомба, очакват спешно медицинско лечение, на 6 август 1945 г. в Хирошима, Япония 

На 6 и 9 август 1945 г., САЩ стартираха ядрени атаки срещу цивилното население на Хирошима и Нагасаки. САЩ са единствената страна в света използвала ядрено оръжие, както и първата в която се проектират и създават атомни бомби в сътрудничество с Великобритания и Канада (виж: Manhattan Project).

От 1945 г. САЩ са произвели 66 500 атомни бомби и ядрени бойни глави

Парадокс, но години по-късно именно САЩ подемат инициативата за ядрено разоръжаване на страните по света, като в същото време броят на ядрените бойни глави с които разполагат към днешна дата си остава загадка. Ядреният терор от страна на ВВС на САЩ над Хирошима и Нагасаки доведе до 140 000 жертви в Хирошима, а в Нагасаки  до около 80 000 души. Разбира се броят на жертвите не може да бъде изчислен поради факта, че много от тях умират впоследствие от изгарянията, а други от лъчева болест няколко месеца след бомбардировките.

Известен е броя на ядрените бойни глави на Русия и САЩ

Отбрана от Японците. 40мм оръжие на борда на USS Hornet на 16-ти февруари 1945г. Източник: Bikinizine

День Победы

День Победы, как он был от нас далёк,
Как в костре потухшем таял уголек.
Были версты, обгорелые, в пыли, —
Этот день мы приближали как могли.
Припев:
Этот День Победы
Порохом пропах,
Это праздник
С сединою на висках.
Это радость
Со слезами на глазах.
День Победы!
День Победы!
День Победы!
Дни и ночи у мартеновских печей
Не смыкала наша Родина очей.
Дни и ночи битву трудную вели –
Этот день мы приближали как могли.
Припев.
Здравствуй, мама, возвратились мы не все…
Босиком бы пробежаться по росе!
Пол-Европы, прошагали, пол-Земли, –
Этот день мы приближали как могли.
Припев.

1975

Композитор Давид Тухманов, текст Владимир Харитонов

Знамето на победата над Райхстага

С ДНЕМ ПОБЕДЫ!!!

Славна и патриотична песен. Всяка година на 9-ти Май, Денят на Победата над фашистка Германия и края на Втората Световна Война отдаваме поклон и почит към героите загинали в най-кървавата война. Вечна им памет! Сутринта на 9-ти Май, 1945г. в Берлин се подписва капитулацията спрямо Съветската армия и Сталин обявява края на войната.

Скъп ли ни е 9-ти Май?

За всички онези, които не бива да се забравят

Изминали са само 67 години от края на Втората Световна Война! Свидетели са малкото останали живи ветерани от войната и поколението съпреживяло тогавашната действителност. До нас са достигнали зловещи кадри, мрачни описания, романи, публицистични издания, живописни и графични изображения за ужасите на войната. Писатели, интелектуалци и художници са били гонени, обругавани и обвинявани незаслужено в „пропаганда“ и пр. Сред тях са и немският писател Ерих Мария Ремарк, принуден да напусне родината си и да прекара по-голямата част от живота си в емиграция. Ерих Кестнер (1899-1974), който подобно на Ремарк през 1933г. става свидетел на обругаване на своето литературно творчество чрез публично изгаряне на негови книги от нацистите и съответно изключен от Съюза на писателите и обявен за „политически неблагонадежден“, чрез лична забрана от Адолф Хитлер за издаване на негови творби в Германия.

България ще я бъде!

Положението по-софийските улици е повече от отчайващо мръсотия, глад, немотия, просяци, дупки по улиците, разрушени тротоари превърнати в паркинги за луксозни возила, амортизирани автобуси, които бълват изгорели газове не вън, а вътре и обгазяват гражданите. Улични продавачи, зарзаватчии, метачи, потни таксиметрови шофьори, боси циганчета, инвалиди, промоутъри, клошари. На фона на всичко това контрастира нашенският елит: примадони и техните клоуни, поп-фолк фурии, бизнесмени от подземния свят, наркотрафиканти, наемни убийци и прочие. Простотия лъха отвсякъде. Долита чалга, миризма на пръжки и евтин парфюм.

България ще я бъде! – повтарям си съвсем обезкуражена. Ще я бъде, но в минало време понеже днес наш`та мила България се нарежда до страни в бедност, като Етиопия, Зимбабве, Руанда. Страни изпаднали от политическата и икономическа карта на света.

И докато преди време се питахме: Как ще ги стигнем Американците?, сега се питаме: Кога и как стигнахме Африканците?! Честито скъпи сънародници. Честито нови бели роби!

Нашият честен труд не струва и пукната пара. Ние сме поредната „треторазрядна туристическа дестинация“ в която може да се види всичко от богатство до пълна бедност, от морална деградация до пълен упадък. Емиграцията ще нараства на фона на вълната от безработни, чиято статистика в цифри е умишлено занижена не само от НСИ, но и от медиите бълващи всекидневно дивотии с цел да дезинформират обществото.

За 9-ти Май

Манифестации, празнична заря на Червения Площад в Москва, карамфили, стотици маршируващи, полагане на венци на Гроба на незнайния войн и на Паметниците изградени в чест на загиналите герои. Победата се празнува за 67-ми път от 1945г. насам с обявяването на капитулацията на Германия. Социализмът рухна и на негово място се загнезди Капитализмът с олигархично държавно управление, концесии, монополи, глобализация. По-площадите младежи взеха да се дърлят с цяло гърло: Революция! Срещу Новия Световен Ред! Окупирай своя град! Окупирай 99%!

Указ за установяване на 9-ти май за Празник на Победата

За социализъм

Факт е, че Българите взеха да бленуват по славното комунистическо минало. Годините на прехода от 1998г. насам доведоха България до пълният й крах и падение. Механизмите на прехода към демокрация и пазарна икономика(диктокрация и пазарен капитализъм)  се оказаха неефективни и разрушителни. В резултат на това майка България прокуди над два милиона свои чеда зад граница, а тази цифра тепърва ще нараства със заплашителни размери. Безработицата, социалното неравенство, безнаказаността на политическите и икономически престъпления, корупцията, конспирацията, бюрокрацията, високата инфлация наредиха България по показатели на БВП до страни в бедност. Задълбочаването на рецесията, ниският икономически растеж, нарастването на емиграцията и отчитането на демографския спад у нас означава заличаване на България от политическата и икономическа карта на Европа и света, затриване на интелигенцията и на Българският народ като цяло. Гробокопачите на съвременна България продължават да крадат и разграбват и малкото което е останало. Към днешна дата България се намира на 69-то място по БВП.

Евростат: БВП на глава от населението по държави членки на ЕС

От графиката по-долу забелязваме нарастване на демографския спад, намаляване на раждаемостта, увеличаване на смъртността и увеличаване на коефициента на безработица. Изводите са: Намаляване на населението, увеличаване на емиграцията, разширяване на бедността и безработицата, и застаряване на населението поради демографския спад.

Основни демографски и социални показатели на България за периода 1990-2001 г. 

Източник: Статистически годишник 2002, Национален статистически институт

Погледнете данните от НСИКлючови показатели за България към 30 декември 2011 г.

Очаквани резултати в условия на икономическа криза

Акцентите върху Пазара на труда са увеличаване на безработните лица, което автоматично води до намаляване на заетите лица и намаляване на Разходите за труд. Намаляване на разходите за труд означава промяна на системата на заплащане на труда чрез нейната „оптимизация“, което води до: Уволнение поради намаляване обема на работа и уволнение поради престой.

Българина не живее, а оцелява.

Защо социализъм?

Бедствията на част от Българската емиграция!

Улавяйки се за уж спасителния пояс, че емиграцията ще ни избави от мъките и недоимъка забравяме първо, че не всеки може да устои на безработицата в чужбина и второ, ненамирането на работа означава липса на дом, храна и подслон и води до много тежки последици.

Гърция ни предаде втори гастарбайтер – жив скелет

Трети случай на безпомощен пациент, предаден ни от Гърция

За закона

„Когато Законите не се спазват има Бедност.“

Иванка Пехльова

Благотворителност

Самата думата Благотворителност предполага Богатство и заможност. Парите в България са у политиците, парвенютата, мафиотите, магистратите, чалга-примадоните и прочие, и прочие. Все хора, които не притежават съвест, морални устои, състрадание. Каква БлагоТворителност да очакваме от едно болно общество, чиито граждани оцеляват под прага на бедността?!

НАТО – Световната армия от наемни убийци (Миротворци)

Снимка: Портал Европа

На снимката са изобразени американски войници (миротворци) в униформи на ISAF – Международни „де“стабилизиращи сили в Афганистан. Повече от ясно е, че войната водена от НАТО в Персийският залив е заради залежите на Петрол в региона.

Военни от НАТО стрелят, уринират върху своите жертви, колят, убиват и се гаврят с цивилното население, което обяснява високата смъртност на мирни граждани в страни като Афганистан, Иран и Ирак. Група Американски войници са арестувани заради клане на цивилни граждани в Афганистан, а след влизането на американската армия в Ирак 80% от убийствата са на цивилни.

Пентагонът – Министерството на отбраната на САЩ e „петоъгълен“ камък хвърлящ сянка върху действията на военните в страните от Персийския залив.

Американските войници са оръжие в ръцете на НАТО, а НАТО е оръжие в ръцете на Пентагона. Тяхната Банка е Петролът в Персийският залив поради, което те водят Война и убиват цивилни граждани наши Братя и Сестри. Това е ограбване, а не разоръжаване.

16 цивилни афганистанци бяха убити от американски войник в Кандахар

САЩ: Смазваме Иран за три седмици

Иран следи американските кораби с безпилотни самолети

Войната никога не е свършвала

9-ти Май, Денят на Победата над нацистка Германия и края на Втората световна война. Днес 67 години по-късно смея да заявя, че: Войната никога не е свършвала. Войната днес се финансира и подкрепя от правителството на САЩ и е под командването на НАТО – Световната армия от наемни убийци (Миротворци). Военните бази на НАТО и САЩ са пръснати по цял свят и заплашват мира и сигурността на мирното население в страни като Иран, Ирак, Либия, Сирия, Афганистан, Пакистан. Намесата на САЩ е посегателство във вътрешните работи на тези държави и цели обезоръжаване на тяхната икономическа и военна мощ. Военната агресия от страна на НАТО е факт. Военните престъпления извършени от американски военнослужещи са безнаказани и биват поощрявани от администрацията на САЩ. В същото време   46 милиона американци живеят под прага на бедността. 

Протестите в България и по света

Движенията „Окупирай Уолстрийт“ и „Анонимните“ завладяха не само САЩ, но и Европа. Вълната от недоволство срещу мерките на правителствата и Новия Световен Ред доведе до насилие, жестокост и арести срещу демонстрантите от страна на полицейските сили и властите. Съвременната революция е безкръвна и цели постигането на резултати със мирни средства. Абсурдните обвинения срещу част от протестиращите в притежание на оръжие и наркотици, прибягването до употреба на сила от силите на реда води до нарастване броя на демонстрантите и увеличаване на тяхната мощ. Протестиращите в България се обявяват срещу приемането на Закона за Шистовия газ, срещу подготвяният от Министерството на труда и социалната политика нов Закон за детето, против ACTA, против Безобразията в България.

ПРОТИВ приемането на „Закона за Детето“

Удар срещу SOPA

Във социалната мрежа Facebook се зародиха движения като: Anonymous BulgariaИзбухвамеНационален Протест срещу безобразията в БългарияОкупираме България и др.

Соня
петък, 04 Май 2012 г.

Advertisements